top of page
Search
  • Handan

Kaz Dagları - Hızır Kamp

Meditasyon kampı vesilesi ile Hızır Kamp ve Kaz Dagları ile tanısmıstım, yıl 2015 idi. O dönemde de 2013 yılından beri bir hidroelektrik santrali yapılmasının planlandıgını ve belki de bu el degmemis dokunun bozulacagını yazmıstım o zamanki yazımda.


Yıl 2019, bu kez daha da endise verici bir durumdayız Kaz Dagları için...Umuyoruz ki, bu çevre felaketine dönüsecek girisimler tez zamanda durdurulur.


Hızır Kamp'a gelince...


El degmemis bir doga harikası, Hızır Kamp. O kadar dogal ki ilaçlama bile yapılmıyor. Ve o kadar doganın ortasında ki telefon ara ara çekiyor. Kazdagları, Mehmetalan köyünde. Sahipleri Hızır Bey ve esi Müslüme Hanım. Müslüme Hanım yemeklerinin hepsini taze sebzeler ile yapıyor ve bölgenin zeytinyaglarını kullanılıyor.




Hızır Kamp'a ulasım hem karayolundan hem de havayolu ve oradan da kısa bir karayolundan yapılabilir. Pegasus ve Türk Hava Yolları'nın Edremit'e seferleri var. Oradan sizi alıyorlar ve yaklasık 25 dk'lık bir yolculukla kendinizi Hızır Kamp'ta buluveriyorsunuz.

Kampta banyolu ve ortak banyolu agaç evlerde kalabildiginiz gibi, 2 adet 3 kisilik tas evlerde de kalabiliyorsunuz müsaitlik durumuna göre. Ayrıca çadırda konaklama da mevcut.


Bireysel olarak gittiginiz zaman, bol bol kitap okuyabilir, mevsime göre çayda yüzebilir veya rehberiniz esliginde dag yürüyüsleri yapabilir, aksamları da kamp atesinde keyifli sohbetlere katılabilirsiniz. Hızır Kamp'ta ayrıca dönem dönem yoga ve meditasyon kampları oluyor. Yaklasık bir hafta burada tüm gün programlı bir sekilde çalısıp, rahatlayabilir ve organik olarak beslenerek kendinizi inanılmaz hafif hissedebilirsiniz. Buradan döndügünüzde kesinlikle yenileniyorsunuz ve o bol oksijeni hep solumak istiyorsunuz.


Hızır Kamp dogayla basbasa kalınacak ve tamamen organik nefis yemekler yiyebileceginiz ender yerlerden biri. Hazır henüz dogası bozulmamısken mutlaka görülmesi gerek...

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page